Voorbeschouwing sc Heerenveen – Ajax (07-03-2020)

sc Heerenveen – Ajax

sc Heerenveen leek even in een positieve spiraal te zitten, maar wist in de afgelopen vier wedstrijden maar één keer te winnen. Die ene keer was tegen FC Twente. Heerenveen wil graag de Play-Offs behalen, maar dan moeten er wel meer punten worden gepakt tegen clubs als ADO Den Haag.

Als dat niet lukt is voor de Friezen een plek in de middenmoot het hoogst haalbare. Laten we eerlijk zijn: dit Heerenveen moet ook niet veel meer ambities hebben.

Komend weekend komt Ajax vanuit Amsterdam naar Friesland. De Amsterdammers leken enkele weken geleden op weg naar een zeker kampioenschap, maar hebben een paar tikjes gekregen. De Amsterdammers werden uitgeschakeld in de Europa League door Getafe, zagen AZ langszij komen in de titelstrijd en spelen in de halve finale van de beker nog tegen FC Utrecht.

Iedere voetballiefhebber weet dat Ajax daar vaak lastige wedstrijden speelt. Op het moment van schrijven is die uitslag nog niet bekend, maar wel mede bepalend voor het al dan niet succesvol beschouwen van dit seizoen.

Hoe dan ook: Ajax vertoont scheurtjes. Ziyech boos, Blind niet in topvorm, Babel.. Tsja. Hoe dan ook: Ajax moet winnen tegen sc Heerenveen als het kampioen wil worden.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares