Voorbeschouwing SC Heerenveen – FC Utrecht (22-09-2019)

SC Heerenveen – FC Utrecht

SC Heerenveen verloor zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena van Ajax. Het werd 4-1 voor de Amsterdammers. De enige Friese treffer kwam van Odgaard. Na deze wedstrijd staat Heerenveen op de dertiende plek in de eredivisie.

Te laag naar de smaak van iedereen in en om het Abe Lenstra Stadion. Prachtig, al die eerbetonen naar voetbaliconen… Maar het zegt in het geval ook iets over de hang naar het verleden, want de laatste jaren waren niet erg rooskleurig voor SC Heerenveen. Men wil zo graag. En ondanks het verlies van Ajax is Heerenveen best aardig op weg om weer een subtopper van betekenis te worden op langere termijn.

FC Utrecht, dat zaterdag met moeite van een knap spelend FC Emmen won (3-1) is zo’n subtopper. Maar ook de Utrechters kenden mindere jaren. Onder clubeigenaar Frans van Seumeren keerde de rust terug in de Galgenwaard. Afgelopen zomer werd Adrian Dalmau van Heracles overgenomen. Vooralsnog lijkt dat een goede zet. Drie maal deed de Spaanse aanvaller mee. En elke keer trof hij doel. Is hij de volgende publiekslieveling van de Domstad?

FC Utrecht wordt in Heerenveen door minder supporters gesteund dan men gewend is. Dat heeft te maken met de presentatie van een boek over de roemruchte harde kern van de club, met de titel ‘De Rebellen van de Bunnikside’ die gelijktijdig gehouden wordt.

Ondanks dat denken wij dat Utrecht in Friesland kan winnen en dat Dalmau zijn vierde goal van het seizoen maakt.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares