Voorbeschouwing SC Heerenveen – Willem II (13-12-2019)

SC Heerenveen – Willem II

SC Heerenveen opent het voetbalweekend vrijdagavond samen met Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in het Abe Lenstra Stadion. Met Heerenveen gaat het prima.

De ploeg won zondagmiddag nog in Waalwijk van RKC. Kongolo, Odgaard en Dreyer zorgden voor de goals in een wedstrijd die in 1-3 eindigde, al moet gezegd worden dat tot de laatste goal in blessuretijd, RKC kansen had op een tweede stuntje na de overwinning op FC Utrecht. Maar het zat Heerenveen mee, en de Friezen staan op de vijfde plaats in de eredivisie.

Maar of dat na de wedstrijd tegen Willem II nog zo is, valt te bezien. Willem II is in topvorm en versloeg in de Johan Cruijff Arena het Amsterdamse Ajax. Dat is nog niet veel ploegen gelukt. Sterker nog: alleen de Londense grootmacht Chelsea vertrok met drie punten uit de Arena.

Willem II speelde gewoonweg uitstekend en kreeg dankzij goals van Ndayishimiye en Dankerlui waar het recht op had. Willem II is misschien wel de grootste verassing van dit seizoen, dat zal de fans van de Tricolores na een aantal donkere jaren goed doen.

Twee ploegen in vorm dus, maar wij denken dat Willem II licht favoriet is. Dus voorspellen wij drie punten voor de Tilburgers in Heerenveen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares