Voorbeschouwing Sparta – FC Utrecht (27-10-2019)

Sparta – FC Utrecht

Sparta doet het boven verwachting in de competitie en staat op de achtste plaats. Hoewel er afgelopen weekend werd verloren van FC Groningen is er rust op ‘Het Kasteel’ en dat is wel eens anders geweest.

Overigens is enige onrust wel op zijn plaats, want wat pakte die keeper Coremans een enorme domme rode kaart. Hij liet zich provoceren door de tegenstander en gaf een kopstoot. Het was verre van professioneel en betaald voetbal onwaardig om jezelf zo te verliezen.

Verliezen deed ook PSV tegen FC Utrecht. In de Galgenwaard werden de Eindhovenaren afgetroeft door de thuisclub die met 3-0 won. De Utrechters staan na de overwinning op PSV op de vijfde plaats, maar zijn nog zoekende naar de juiste manier van voetballen en hebben nog niet alle poppetjes op de juiste plaats staan.

Als trainer John van den Brom dat eenmaal geregeld heeft kan FC Utrecht uitgroeien tot een hele goede ploeg die het zomaar tot de top-drie van de Eredivisie kan schoppen. Maarja: die wisselvalligheid he? Het is typisch FC Utrecht. De ene week winnen van een topclub, een week later verliezen van een lager geklasseerd elftal.

“Sociale dienst-voetbal” is een term die in de Domstad nog wel eens valt als het over de plaatselijke FC gaat. Dat moet er echt uit. En dan wint Utrecht van Sparta.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares