Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – Ajax (01-09-2019)

Sparta Rotterdam – Ajax

Sparta doet het eigenlijk best aardig in de eredivisie. De Rotterdamse ploeg van trainer Henk Fräser speelt leuk en sprokkelt her en der de punten bij elkaar. Afgelopen zondag nog mocht het een punt bijschrijven na het gelijkspel tegen PEC Zwolle.

De Rotterdammers waren aanvankelijk de betere ploeg en kwamen op voorsprong door een goal van Ache. Een minuut later stond het al gelijk. Sterker nog: Zwolle kwam zelfs op voorsprong. Sparta toonde veerkracht doordat Lars Veldwijk in de slotfase de gelijkmaker scoorde. Sparta staat ondertussen op een keurige derde plek.

Tegenstander Ajax staat een plaatsje lager en heeft een wedstrijdje minder gespeeld. Dat heeft te maken met het beleid van de KNVB om ploegen die in Europees verband spelen vrije weekenden te geven. Ajax-trainer Ten Hag heeft zijn ploeg nog niet zo op de rit als enkele maanden geleden, maar dat is geen wonder.

Wel is het vervelend dat Donny van de Beek enige tijd uitgeschakeld zal zijn met een blessure. Wij denken dat je Ajax vooral in alle rust moet laten ontwikkelen tot een ploeg die het gaat laten zien, zowel in Europa als in de eredivisie. Want er is genoeg kwaliteit aanwezig in Amsterdam.

Normaliter mag Sparta natuurlijk geen lastige opgave voor Ajax zijn. Wij denken dat de Amsterdammers met minstens twee doelpunten verschil winnen van Sparta.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares