Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – FC Twente (05-10-2019)

Sparta Rotterdam – FC Twente

Sparta en Twente zijn de verrassende nummers zeven en acht van de eredivisie. Beide clubs promoveerden afgelopen zomer naar het hoogste niveau en doen gewoon goed mee.

Sparta is onder trainer Henk Fraser misschien niet de meest spectaculaire ploeg van Nederland, maar dat hoeft ook niet. Er wordt eens gewonnen, men verliest een keer en zo nu en dan speelt Sparta gelijk. Zo ook afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard. Dat kan. Sparta is een club die op het hoogste niveau thuis hoort en daar eindelijk weer speelt. Het is te hopen dat dat nog jaren duurt.

FC Twente moet, na de nederlaag tegen Feyenoord, wéér naar Rotterdam. Nu dus om tegen Sparta te voetballen. Twente staat op een knappe achtste plaats en wil graag meedoen om een plek in het linkerrijtje. Als dat lukt en de tukkers ook nog eens succesvol zijn in de Play-Offs kan FC Twente zomaar een bijzondere prestatie leveren door als promovendus Europees voetbal te halen.

Zover is het natuurlijk nog lang niet. Er moeten nog heel veel wedstrijd gespeeld worden, maar in Enschede is men met iets goeds bezig na een duistere tijd.

Voor de wedstrijd tussen Sparta en FC Twente is laatstgenoemde gevoelsmatig licht favoriet, maar wij gokken op een gelijkspel waarin beide ploegen scoren.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares