Sparta Rotterdam – Feyenoord

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – Feyenoord (15-03-2020)

Aanstaande zondag is de lunchwedstrijd meteen de stadsderby van Rotterdam. Op het fraaie Stadion Het Kasteel neemt Sparta het dan op tegen Feyenoord. Sparta wordt geleid door Henk Fraser en doet het dit seizoen alleraardigst, al kreeg het zondagmiddag in Utrecht een oorwassing van de plaatselijke FC.

Maar liefst 5-1 werd het voor de Domstedelingen. Sparta had niets in te brengen, maar scoorde wel een eretreffer in de slotfase. Dat zal tegen Feyenoord anders moeten, want er komt een ploeg in vorm naar Spangen.

Meer kunnen we er niet van maken. Na een hopeloze start van het seizoen kreeg veteraan-trainer Dick Advocaat de boel op de rit en heel zacht wordt er in Rotterdam-Zuid zelfs gesproken over meedoen om de titel. Icoon Van Hanegem toonde zich meer realistisch. Volgens De Kromme is de titel niet iets dat erg haalbaar is.

Wij denken dat dat klopt. Het gat met koplopers AZ en Ajax is groot en met name AZ maakt de laatste weken indruk en is misschien wel de meest constante ploeg van de eredivisie. Feyenoord won zondagmiddag in de eigen Kuip van Willem II en heeft met Steven Berghuis de man in vorm gevonden.

En daarom denken wij dat Feyenoord de strijd om Rotterdam gaat winnen met minstens twee doelpunten verschil.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares