Voorbeschouwing Vitesse – Ajax (03-08-2019)

Vitesse – Ajax

Oussama Tannane, Riechedly Bazoer en Kostas Lamprou. Dat zijn toch uitstekende namen die Vitesse aan zich wist te binden in deze zomer. Tel daar wat minder bekende goden en de diverse huurlingen bij op en dan lijkt Vitesse weer een uitstekend jaar tegemoet te gaan. Arnhem is nog altijd geen echte voetbalstad waar stadions volstromen, maar toch: diegenen die de weg naar Gelredome weten te vinden kunnen zomaar aan hun trekken gaan komen.

Wie ook aan hun trekken kwamen waren de supporters van Ajax in de afgelopen jaargang. Met name op Europees niveau lieten de Amsterdammers hele fraaie dingen zien. De finale van de Champions League glipte Ajax net door de vingers, maar het kampioenschap en de KNVB-beker konden wel gevierd worden door trainer Ten Hag en zijn mannen.

De grote vraag is hoe het Ajax zal vergaan zonder smaakmakers De Ligt en De Jong. Zij kozen voor avonturen bij Juventus en Barcelona en een goedgevulde portemonnee. Dat is geen schande, maar voor Ajax een fikse aderlating. Gelukkig is Donny van de Beek nog aan boord. Hij, misschien wel de belangrijkste Ajacied, zal naar alle waarschijnlijkheid nog een jaar in Amsterdam spelen.

Vitesse kan hopen op een mooie prestatie in die eerste wedstrijd tegen Ajax, maar als de Amsterdams motor gaat draaien…

Wij denken dat Ajax wint: 1-3.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares