Voorbeschouwing Vitesse – AZ (01-09-2019)

Vitesse – AZ

Het duel tussen Vitesse en AZ is een interessante als het gaat om de strijd in de middenmoot. Want, laten we wel wezen: dit zijn twee ploegen die willen strijden om plek vier (en wellicht drie) al doet ook FC Utrecht graag mee in het gevecht. Kortom: het zal mooi zijn om deze wedstrijd te volgen.

Vitesse lijkt staat momenteel op de tweede plaats in de eredivisie. De Arnhemmers speelden afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. Linssen (Vitesse) en Dessers (Heracles) tekenden voor de goals. Vitesse heeft wel gewoon een goed elftal, dus een plekje in die middenmoot zit er zeker in.

Maar dat geldt ook voor AZ. Het zo geplaagde AZ, al heeft dat niets met voetbal te maken. Het probleem met het stadiondak is algemeen bekend. En dat heeft natuurlijk invloed op het elftal dat de wedstrijden elders moet spelen dan in Alkmaar. Dat is niet prettig, al is AZ zowel in Den Haag als Enschede op warme wijze welkom geheten. Wij zijn stiekem wel een beetje fan van jonge talentvolle spelers als Stengs, Boadu en Koopmeiners.

Wat de uitkomst van dit duel zal zijn, laat zich lastig voorspellen. De teams zijn aan elkaar gewaagd en willen allebei winnen!

Wij denken dat AZ misschien iets beter is, maar Vitesse heeft het thuisvoordeel. Toch een gelijkspel? Wij durven die gok te nemen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares