Voorbeschouwing Vitesse – FC Emmen (26-01-2020)

Vitesse – FC Emmen

Edward Sturing is voor de vijfde keer bezig aan een nieuw avontuur als trainer van Vitesse. De oud-speler van de club mag de naam clubicoon met recht dragen en komt op één of andere manier telkens uit de koker rollen als er een trainer wordt ontslagen of opstapt bij de altijd onrustige club uit Arnhem.

Onder diezelfde Sturing kwam Vitesse goed uit de winterstop. Het had geen kind aan Fortuna Sittard. Het voetbalde in Limburg gemakkelijk naar een 1-3 overwinning en wil zich meten met de top. Dus wil men ook winnen als Emmen op bezoek komt.

Op papier hoeft dat geen lastige opgave te zijn, maar in de praktijk heeft Emmen gewoon een goed elftal dat vooral in Stadion De Oude Meerdijk lastig te verslaan is. Dat ondervond ook Heracles afgelopen weekend. In het grote en toch imponerende, maar zelden vol zittende (tenzij Marco Borsato komt zingen), Gelredome is het natuurlijk andere koek. De vraag is of Emmen zich onder de druk van Vitesse uit kan voetballen. Als dat lukt is er veel mogelijk.

De vraag is of Emmen zich onder de druk van Vitesse uit kan voetballen. Als dat lukt is er veel mogelijk. Maar eerlijk gezegd verwachten wij er niet veel van. Vitesse is verder dan Emmen en dat is geen schande.

Vitesse wint gewoon in eigen huis. En met minstens twee doelpunten verschil.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares