Voorbeschouwing Vitesse – FC Groningen (08-11-2019)

Vitesse – FC Groningen

Vitesse was lange tijd favoriet om dit seizoen op de vierde plaats te eindigen. In Arnhem werd prima gespeeld en haalde men de punten ogenschijnlijk gemakkelijk binnen, maar er zijn wat scheurtjes in het Vitesse-bolwerk te signaleren.

Eerst was er de misplaatste arrogantie van Riechedly Bazoer die na een gesprek meteen weer opgesteld werd. En nu is het dieptepunt voorlopig bereikt door een nederlaag bij FC Emmen. Dat is natuurlijk, met alle respect voor Emmen, niet goed voor een club met de ambities die Vitesse heeft. Desalniettemin staan de Arnhemmers op de vijfde plaats, maar men moet wel blijven winnen.

Dat geldt, in mindere mate, ook voor FC Groningen. Zij komen vrijdag op bezoek in Arnhem en staan op de negende plaats in de eredivisie. FC Groningen zit in een goede flow. De ambitie in de Martinistad zal duidelijk zijn: men wil zich plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.

Dat is haalbaar, maar of Groningen vervolgens in die play-offs een rol van betekenis kan spelen valt nog te betwijfelen. Het seizoen is nu bijna 13 speelrondes bezig en dus nog niet op de helft. De prijzen worden pas vlak voor de zomer verdeeld, maar toch is elk punt dat Groningen vast in huis heeft lekker meegenomen.

Wij denken dat Vitesse deze wedstrijd wint als het weer een beetje van zijn vorm terug kan vinden.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares