Voorbeschouwing Vitesse – FC Utrecht (05-10-2019)

Vitesse – FC Utrecht

Bij aanvang van het duel tussen Vitesse en FC Utrecht, staan zaterdagavond de nummer vier en vijf van de eredivisie tegenover elkaar aan de aftrap. Vitesse maakt tot op heden een stabiele indruk.

Het wint de wedstrijden die het moet winnen, en ging eigenlijk alleen uit bij PSV hard onderuit. Dat kan een keer gebeuren en is tegen de kampioenskandidaat uit Eindhoven natuurlijk geen schande. Vitesse heeft een prima elftal dat gewoon meedoet om plaatsing voor de Play-Offs.

Ook FC Utrecht zal zich waarschijnlijk plaatsen, maar de ploeg van John van den Brom (die overigens als speler furore maakte in Arnhem) is nog zoekende. FC Utrecht vermaakt het eigen publiek nog niet echt. Bovendien zijn er al punten onnodig verloren. Het zit ook niet mee. De Franse aanvaller Bahebeck is in potentie één van de betere spelers van de eredivisie, maar is vaker ziek, zwak en misselijk dan topfit om aan de wedstrijden deel te nemen.

Dat geldt ook voor Adrian Dalmau. De Spaanse spits scoort eigenlijk altijd als hij speelt, maar afgelopen zondag kon hij tegen Willem II niet meedoen. Die wedstrijd werd overigens gewonnen, maar pas nadat Utrecht met tien man was komen te staan na een oerdomme rode kaart van verdediger Guwara. Je kunt je afvragen of hij niet aan vervanging toe is. Zeker met Mark van der Maarel achter de hand.

Vitesse en FC Utrecht zijn aan elkaar gewaagd en veel zal afhangen van de opstelling van Utrecht. Wij denken dat Vitesse iets betere papieren heeft.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares