Voorbeschouwing Vitesse – Feyenoord (08-12-2019)

Vitesse – Feyenoord

Vitesse moet het vanaf afgelopen zaterdag doen zonder trainer Slutsky. De manier waarop dat bekend werd is opmerkelijk, maar had ook wel iets chiques. Direct na de teleurstellende nederlaag ging de Rus eerst de kleedkamer in om zijn vertrek aan te kondigen bij zijn spelers om meteen door te lopen naar de pers om Nederland op de hoogte te stellen.

Dit ging zonder moddergooien of negativiteit. Slutsky bedankte iedereen voor de fijne tijd in Nederland, glimlachte eens, schudde wat handen en stapte de bus in. Eerst naar Arnhem om daarna in de nacht te verdwijnen.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat moet de beelden gezien hebben. En wat zou hij er bij gevoeld hebben? Niet dat de trainer ook denkt aan opstappen, hij is immers net begonnen, maar in zijn lange loopbaan zal Advocaat zoiets niet vaak gezien hebben.

Wat ook betrekkelijk nieuw is, is de manier waarop Feyenoord wanhopig moest vechten voor de punten tegen PEC Zwolle in eigen huis. Doelverdediger Nick Marsman had de avond van zijn leven en was van grote waarde voor zijn elftal. Door deze overwinning is Feyenoord Utrecht voorbij op de ranglijst en doet het (in elk geval op papier) weer een beetje mee.

Zowel Vitesse als Feyenoord hebben we weleens beter gezien dan nu. Wij denken dat beide ploegen aan de onderlinge strijd in Arnhem een punt over gaan houden.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares