Voorbeschouwing Vitesse – PSV (23-02-2020)

Vitesse – PSV

Vitesse is weliswaar slecht aan het jaar 2020 begonnen, maar het elftal van interim-trainer Edward Sturing toonde veerkracht toen het tegen Heerenveen na een 2-0 voorsprong moest toezien hoe de Friezen op 2-2 kwamen.

Vitesse stroopte de mouwen op en ging op zoek naar de zege. Dat lukte doordat Linssen en Tannane raak schoten. Met Bryan Linssen heeft Vitesse een fantastische speler in huis. Niet alleen technisch voldoet hij aan alle eisen, ook kan hij vechten voor elke meter. Het is vreemd dat Arnhem niet elke twee weken uitloopt voor zo’n speler. In elke echte voetbalstad zou het stadion volstromen om te genieten van Linssen.

Eindhoven is al meer een voetbalstad, al worden de Brabanders ook geholpen door de goede prestaties uit het verleden. Dit seizoen is er weinig om naar uit te kijken bij een stadionbezoek in Eindhoven. Of het moet de jonge Mohamed Ihattaren zijn.

PSV won afgelopen weekend van ADO Den Haag, al mag dat geen wereldprestatie heten gezien de zwakte van ADO. De vraag is hoe PSV het gaat doen tegen een tegenstander van een hoger kaliber. De uitwedstrijd tegen Vitesse is een mooie testcase voor Ernest Faber en zijn kornuiten.

Wij denken dat PSV kan winnen in Gelredome, maar grote cijfers voorspellen we niet.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares