Voorbeschouwing Vitesse – SC Heerenveen (16-02-2020)

Vitesse – SC Heerenveen

Er is geen ploeg zo slecht uit de winterstop gekomen als Vitesse. De Arnhemmers vallen ontzettend tegen. Er werd nog wel gewonnen van Fortuna Sittard, maar tegen ADO Den Haag, FC Emmen en FC Groningen werden geen punten gepakt.

Toch kunnen we deze clubs normaliter geen hoogvliegers waar Vitesse bang voor moet zijn noemen. Vooraf werd gedacht dat Vitesse de gedoodverfde favoriet was om in de top 4 mee te strijden, maar dat viel tegen. Dat zag ook trainer Slutsky die zijn biezen pakte. Maar onder Ed(ward)je Interim (Sturing) gaat het dus nog niet veel beter.

Komend weekend komt SC Heerenveen op bezoek. De Friezen beleven een wat kleurloos seizoen. Het is niet slecht, maar ook niet opzienbarend goed. In het Abe Lenstra Stadion heerst serene rust op sportief gebied.

In die stilte kan trainer Johnny Janssen werken aan een elftal dat wellicht hoge ogen kan gooien in de Play-Offs. En dan kan het seizoen zomaar als geslaagd betiteld worden. Het kan verkeren... Maar laten we eerlijk zijn: dit Heerenveen in Europa is ook geen garantie voor succes.

Vitesse zal voor eigen publiek willen winnen en weet dat dat kan. Maar dan moet er gewerkt worden en dan moet alles een beetje meezitten. Wij denken dat het gelijkspel wordt en dat beide ploegen scoren.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares