Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Utrecht (02-02-2020)

VVV-Venlo – FC Utrecht

VVV-Venlo stond de afgelopen jaren onder leiding van Maurice Steijn. De Haagse trainer koos voor een avontuur buiten de landsgrenzen. Robert Maaskant werd zijn opvolger. Maaskant was in het verleden succesvol bij een aantal clubs en moest VVV naar de middenmoot brengen.

Dat bleek lastig en ontslag volgde. En zo kon het gebeuren dat Maaskant in een rijtje met oud-trainers van VVV belande. Daarin staan ook Jan Reker, Sef Vergoosen en Leo van Veen die als Mister FC Utrecht door het leven gaat.

Uitgerekend FC Utrecht komt zondagmiddag op bezoek in Venlo. Ongetwijfeld onder toeziend oog van Van Veen die nog steeds zeer nauw betrokken is bij de club. Van Veen stond met zijn goal tegen GVAV in 1970 aan de wieg van de fusie tussen DOS, Elinkwijk en Velox die FC Utrecht zouden vormen.

Anno 2020 is FC Utrecht een subtopper dat het vaak grote ploegen moeilijk maakt, maar over de kleinere goden struikelt. VVV is typisch een ploeg waar Utrecht zomaar punten van kan verliezen. Zeker nu aanvoerder Janssen (overigens ooit spelend voor VVV) uitgeschakeld is met een knieblessure.

Wij verwachten een kleine overwinning voor FC Utrecht, al moet de verdediging van de Domstedelingen wel op scherp staan. Dat is de achilleshiel van het elftal van John van den Brom.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares