Voorbeschouwing VVV Venlo – Feyenoord (03-11-2019)

VVV Venlo – Feyenoord

VVV zit in de hoek waar de klappen vallen, maar daar zit Feyenoord ook. Laten we ons eerst richten op de thuisploeg. VVV staat op de zeventiende plaats in de eredivisie en ging afgelopen weekend hard onderuit in een Limburgse derby tegen Fortuna Sittard.

Trainer Robert Maaskant verkondigt overal het zo leuk te vinden om weer in het voetbal actief te zijn nadat hij enkele jaren geleden voor een loopbaan in het bedrijfsleven koos. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat het met een ploeg als de zijne en de daarbij horende prestaties écht genieten geblazen is.

We zeiden het al. Ook Feyenoord zit in de hoek waar de klappen vallen. En wat voor klappen. Ajax sloeg afgelopen zondag in de Johan Cruijff Arena de Rotterdamse rivaal bijna knock-out. Daarna kwamen de gebruikelijke emoties los, het traditionele bus opwachten, scheldpartijen en een trainer die de handdoek in de ring gooit. Dat is, in het kort, de samenvatting van de week van Feyenoord tot nog toe.

Dick Advocaat is als nieuwe trainer aangesteld met Cor Pot als zijn vaste assistent. Hiermee lijkt het einde verhaal voor de huidige assistent-trainers Jean-Paul van Gastel, Denny Landzaat en Roy Makaay want ook John de Wolf zal naar alle waarschijnlijkheid worden toegevoegd aan de trainersstaf. Saillant detail: Advocaat weigerde de job eerder omdat de aanhang te kritisch was. Wel heeft Advocaat eerder bij meerdere werkgevers laten zien een ploeg op de rit te kunnen zetten. Kortom: een bijzondere tijd in De Kuip.

Twee clubs die niet erg lekker in hun vel zitten spelen komende speelronde tegen elkaar. Dan kan kwaliteit de doorslag geven. In dat geval heeft Feyenoord toch de beste papieren, maar als VVV met agressie speelt kunnen de Venlonaren winnen. We gaan het zien!

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares