Voorbeschouwing Willem II – FC Utrecht (16-02-2020)

Willem II – FC Utrecht

Willem II kon tegen PSV niet imponeren zoals het dat eerder dit seizoen vaak wel deed. Daardoor wonnen de Eindhovenaren van de Tilburgers.

Dat kan een keer gebeuren en het wil niks zeggen over de kwaliteiten van Willem II. Want die zijn er ontegenzeggelijk. Niet voor niets is Willem II de grote verrassing van dit eredivisieseizoen. Een knappe vierde plaats is terecht het voorlopige resultaat.

Die vierde plaats had FC Utrecht graag willen hebben. Vooraf was de verwachting dat het haalbaar zou zijn, maar Utrecht bleek te wisselvallig, gaf op de juiste momenten niet thuis en verloor kostbare punten tegen de mindere goden van de eredivisie. Het is typisch FC Utrecht: winnen van de top en verliezen van de degradatiekandidaten.

De term sociale dienst-voetbal lijkt een Utrechtse uitvinding. Afgelopen weekend had iedereen zin de topper tegen Ajax, maar de storm deed de KNVB besluiten de wedstrijd te verplaatsen. Daar was in de Domstad wat chagrijn over, want met alle blessures leken de Amsterdammers juist nu te kloppen.

Dan maar tegen Willem II, denken ze in Utrecht. Maar of dat haalbaar is zal moeten blijken. Wij denken dat Utrecht er moeizaam gelijkspel uit kan slepen en dat beide teams minstens eenmaal scoren.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares