Voorbeschouwing Willem II – Feyenoord (01-09-2019)

Willem II – Feyenoord

Willem II neemt het als koploper op tegen Feyenoord. Dat had natuurlijk niemand verwacht, maar de Tilburgers maken een hele goede periode door. Afgelopen weekend werd FC Emmen nog verslagen door de Brabanders die blijkbaar nóg een doelpuntenmaker in de selectie hebben naast Vangelis Pavlidis. Mats Köhlert is de naam van de man die twee keer scoorde tegen Emmen. De Duitse aanvaller kwam over van Hamburger SV en blijkt, ondanks zijn geringe lengte, een prima versterking voor Willem II. Trainer Adrie Koster zal een blij mens zijn.

Feyenoord zal met enige jaloezie kijken naar de Tilburgse opponent. De Rotterdammers staan op de twaalfde plaats en het houdt niet over wat de ploeg van Jaap Stam tot nog toe laat zien. Tenminste, in de eredivisie. Op het gebied van Europees voetbal is het elke keer feest in de Kuip.

Maar goed: de tegenstanders aldaar spraken ook niet erg tot de verbeelding. Feyenoord zal op zoek moeten naar een sterkere verdediging, want er lopen daar een aantal spelers rond die nodig aan vervanging toe zijn. Feyenoord wil natuurlijk bij de eerste drie eindigen en het liefst kampioen worden. Wij denken dat Jaap Stam en zijn team dan nog een lange weg te gaan hebben.

Willem II mag dan wel koploper zijn, maar dat wil niet zeggen dat de Tilburgse ploeg ook echt een kampioenskandidaat is.

Wij denken dat Willem II tegen Feyenoord puntverlies gaat lijden en kruisen een gelijkspel aan. Wel denken wij dat Pavlidis het doel weet te treffen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares