ADO Den Haag – Ajax

Voorbeschouwing ADO Den Haag – Ajax (20-12-2020)

ADO Den Haag heeft zowaar gepresteerd om van de laatste plaats af te komen. Het gelijkspel met FC Emmen leverde dus een positieverbetering op. Daar is alles mee gezegd. Bij ADO is het ook buiten het veld een bende.

Onlangs werd bekend dat oud-trainer Rankovic via zijn zaakwaarnemer te horen kreeg dat hij ontslagen was bij Den Haag. In de volwassen wereld los je zoiets netter op en ontsla je een trainer in een persoonlijk gesprek. Het hoort bij een volksclub waar het nooit rustig is. Dat is misschien ook wel de charme van ADO Den Haag.

Ajax is in elk geval geen volksclub, al werden de Amsterdammers verrast door het feit dat Quincy Promes in verband wordt gebracht met een steekpartij. Natuurlijk is hij pas schuldig als een rechter daar een oordeel heeft uitgesproken, maar het feit dat je als voetballer met een dergelijk feit in één adem genoemd wordt is niet goed voor je carrière.

Al snel na het nieuws doken op social media de plaatjes van een messcherpe Pro(mes) op. Voetbalhumor. Ten Hag zal minder gecharmeerd zijn van de berichten. Promes speelt al niet de sterren van de hemel de laatste maanden.

Zondag speelt Ajax de uitwedstrijd tegen Den Haag. Tussendoor is er nog een bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. Er zijn leukere weken denkbaar voor Ajax. Maar wij denken dat Ajax beide wedstrijden wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account