ADO Den Haag – FC Emmen

Voorbeschouwing ADO Den Haag – FC Emmen (23-01-2021)

Een regelrechte degradatiekraker is de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Emmen. Waar we in het begin zagen dat ADO Den Haag de grootste kanshebber op directe degradatie was, heeft ADO op de ranglijst FC Emmen in weten te halen.

In Den Haag is het altijd onrustig. Ook op voetbalgebied. Ruud Brood kwam tussentijds en in de winterstop werden er enkele rake versterkingen aangetrokken om de club te reanimeren. Er werd daarna nipt gewonnen van in Waalwijk bij RKC en verloren van AZ. Dat laatste is natuurlijk verre van schandalig. Het lijkt nog maar kort geleden dat ADO Den Haag met Chinees geld de subtop zou bestormen.

En het lijkt ook nog maar kort geleden dat er in Emmen positiviteit heerste. Pure vreugde was er om de promotie van de plaatselijke FC. Gezien het verleden, zonder enkele ervaring in de eredivisie, deed Emmen het boven verwachting, maar nu is de ploeg van trainer Dick Lukkien toch in de problemen gekomen en staat Emmen op de laatste plaats.

Een verliespartij afgelopen weekend was ingecalculeerd. Tegen ADO Den Haag moeten er punten gepakt worden. Het liefst drie. Maar ADO wil natuurlijk ook de rode lantaarn niet meedragen.

Wij denken dat ADO iets meer kans maakt op een kleine overwinning op dit moment.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account