ADO Den Haag – Fortuna Sittard

Voorbeschouwing ADO Den Haag – Fortuna Sittard (25-04-2021)

Wat was er aan de hand met Vitesse tegen ADO Den Haag? Bekerstress? Helaas voor alle fans verloren de Arnhemmers de bekerfinale tegen Ajax afgelopen weekend.

ADO Den Haag kon profiteren van de zwakke vertoning van Vitesse. Die ploeg beet weliswaar van zich af, maar toonde andermaal aan dat het terecht laatste staat in de eredivisie. Het punt dat Den Haag in Arnhem haalde moet gekoesterd worden.

Want eerlijk is eerlijk: als er in Den Haag volgend seizoen nog op eredivisieniveau wordt gevoetbald is dat een klein wondertje.

Het werd bij de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Emmen in Sittard nog ongekend spannend op het eind toen Fortuna in de slotfase op gelijke hoogte kwam, maar FC Emmen via een strafschop alsnog de kans kreeg om te winnen.

Glenn Bijl benutte de mogelijkheid in de 88ste minuut. Diep in blessuretijd tekende Paul Gladon nog voor de 1-3, nadat hij eerder in de wedstrijd nog twee goals afgekeurd zag worden.

Direct na het fluitsignaal barstte er een bescheiden feestje los bij Emmen, maar bij Fortuna Sittard heerste het chagrijn. Dat was te begrijpen: scheidsrechter Joey Kooij floot wel erg warrig.

Komend weekend staat er waarschijnlijk een andere scheidsrechter op het veld. Dus dat probleem is opgelost voor Fortuna Sittard.

ADO Den Haag zal ook in eigen huis tegen Fortuna Sittard van zich afbijten, maar wij verwachten dat Fortuna de drie punten mee gaat nemen naar Limburg.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account