ADO Den Haag – PEC Zwolle

Voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle (23-12-2020)

ADO Den Haag werd zondagmiddag in tien minuten tijd weggevaagd door Ajax. Tussen de twintigste en dertigste minuut moest ADO vier treffers incasseren. Dat het daarna nog twee keer scoorde was een bewijs van veerkracht, maar daar koop je niks voor als het om punten gaat.

En ADO heeft die punten hard nodig. De huidige nummer zeventien van de eredivisie staat er slecht voor en heet alleen FC Emmen nog onder zich. Is de situatie uitzichtloos?

Dat valt te bezien. Want met PEC Zwolle krijgt ADO bezoek van een club die er ook niet bijster florissant voor staat. Elfde staat de ploeg van trainer Stegeman. Het gemor in de stad aan de IJssel neemt toe. Men had toch wat meer verwachtingen van dit jaar in de eredivisie.

Als je dan gelijk speelt tegen de nummer laatst (Emmen) van de competitie is dat geen goed voorteken. Het is bijna kerst, daarom is de kans aanwezig dat Stegeman die gaat halen in dienst van PEC. Kortom: een duel tussen twee clubs met uiterst tegenvallende resultaten.

Op basis van de stad zou je zeggen dat PEC Zwolle meer kans maakt op drie punten, maar het karakter van ADO Den Haag is aan het bovendrijven, waardoor wij gokken op een overwinning voor de thuisploeg.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account