ADO Den Haag – PSV

Voorbeschouwing ADO Den Haag – PSV (13-02-2021)

ADO Den Haag zou zondagmiddag in Tilburg een degradatiekraker spelen tegen Willem II. Zou, want een enorme hoeveelheid sneeuw gooide de plannen in de war, waardoor alle wedstrijden op zondagmiddag werden afgelast.

PSV kwam wel in actie. Dat was op zaterdagavond. De Eindhovenaren wonnen zonder grote problemen met 3-0 van FC Twente. Het eerste half uur was het nog een beetje zoeken voor PSV, maar na de 1-0 van Donyel Malen in de dertigste minuut was de ban gebroken.

Toen Zahavi een minuut of vijf later de 2-0 maakte gingen de Brabanders alsnog met een comfortabele voorsprong de rust in. Na de ongetwijfeld warme thee kwamen beide ploegen het koude veld weer op. In de tweede helft scoorde Malen zijn tweede treffer van de avond en kreeg Ilic van Twente rood.

ADO had dus een vrij weekend, maar vermoedelijk hadden de Hagenezen best zin in een potje voetbal. Zo’n winterse wedstrijd met een beetje sneeuw in combinatie met degradatiestrijd kan heerlijk zijn. Bovendien heeft ADO de punten nodig en had het die tegen het wat zwakke Willem II best kunnen behalen.

Komend weekend ontvangt ADO Den Haag het Eindhovense PSV dat tweede op de ranglijst staat.

Hoewel ADO er vermoedelijk alles aan zal doen, denken wij dat PSV betere papieren voor drie punten heeft.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account