Ajax – ADO Den Haag

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag (21-03-2021)

Ajax is bezig aan een succesvol seizoen. Het is voor de supporters zuur dat zij geen getuige kunnen zijn van de goede prestaties in Europa en het feit dat het elftal van Erik ten Hag probleemloos kampioen aan het worden is.

Die supporters laten zich overigens wel horen. Denk maar aan de geluiden rondom Brian Brobbey. De net uit de puberteit komende spits met het fysiek van een volwassen mannetjesbeer is de gebeten hond bij de fanatieke Ajax-fans nu hij te kennen heeft gegeven Ajax te willen verlaten.

Dat is puur zakelijk zijn goed recht, maar de emotionele reactie van de fans is te begrijpen. Brobbey heeft zijn hele opleiding genoten in Amsterdam en loopt nu gratis de deur van de Johan Cruijff Arena uit.

ADO Den Haag heeft hele andere problemen. Telkens komen de beloofde geldbedragen uit China maar niet. In Den Haag hebben ze nog geluk met het verhuren van ruimtes in het Cars Jeans stadion die te maken hebben met de coronacrisis. Daardoor komt er nog geld binnen om de boel draaiende te houden.

De deal met de Chinezen is in alle opzichten uitgelopen op een enorme mislukking. Een boek over deze kwestie kan een bestseller worden. En een leerboek: zo moet het niet.

Ajax is natuurlijk favoriet tegen het geplaagde ADO. En die rol maken de Amsterdammers waar.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account