Ajax – AZ

Voorbeschouwing Ajax – AZ (25-04-2021)

Dat Ajax kampioen wordt is wel zeker. De Amsterdammers hebben een grote voorsprong te pakken en laten wekelijks zien dat ze in de eredivisie spelen met alle tegenstanders.

Ook in Waalwijk had Ajax weinig moeite met RKC. Na een klein kwartier spelen maakte spits Sebastien Haller de enige treffer van de wedstrijd. Daarna speelde Ajax die wedstrijd professioneel uit.

De Amsterdammers leken zich een beetje te sparen met in het achterhoofd de belangrijke wedstrijd tegen AS Roma en de bekerfinale. Al met al kon Erik ten Hag er drie punten bijschrijven en behoudt Ajax probleemloos de koppositie.

AZ deed tegen Sparta wat het moest doen: winnen. In een koud Alkmaar werd het 2-0 voor de club die met PSV strijdt om de tweede plaats. Al na een minuut was het raak door een treffer van Myron Boadu. Daarna speelde AZ heerlijk en leek het bevrijd.

De Alkmaarders hadden echter wel moeite met scoren, want pas na 66 minuten maakte Dani de Wit de 2-0 voor AZ. Inpakken en wegwezen. Op naar Ajax.

Die wedstrijd zal vermoedelijk minder eenvoudig verlopen, want dat Ajax over enorm veel kwaliteit beschikt is duidelijk. AZ heeft de afgelopen week meer rust gekregen dan Ajax dat Europese verplichtingen had en de gewonnen bekerfinale in de benen heeft.

Desondanks verwachten wij wel dat Ajax wint van AZ.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account