Ajax – FC Emmen

Voorbeschouwing Ajax – FC Emmen (02-05-2021)

De sfeer in de Johan Cruijff Arena was geweldig. En na afloop vond er een huldiging plaats. Het was een voorbode voor een kampioensfeest.

Dat is logisch: uitgerekend bij deze belangrijke wedstrijd mocht weer publiek aanwezig zijn. En Ajax deed wat het moest doen door te winnen van AZ.

Hierdoor kan het kampioenschap tegen FC Emmen officieel worden behaald. In Amsterdam twijfelt niemand er aan: Ajax wordt komend weekend kampioen van Nederland. Erik ten Hag deelde al in de feestvreugde na de wedstrijd tegen AZ.

Hij zal zijn elftal optimaal prepareren voor de wedstrijd tegen FC Emmen. Die is op papier natuurlijk niet zo moeilijk voor de Amsterdammers. Kijk maar naar de namen op het veld en de begrotingen van beide clubs, maar FC Emmen is in vorm en volop verwikkeld in een degradatiestrijd.

Het verhaal van de kat in het nauw gaat weer op. Afgelopen weekend won FC Emmen op spectaculaire wijze van Heracles en die overwinning werd met gejuich ontvangen. Terecht en begrijpelijk!

Maar Ajax is wel van een andere orde dan Heracles. En zeker als Ajax de kans op het kampioenschap kan ruiken zien wij de Amsterdammers geen fouten maken.

Kortom: wij voorspellen dat Ajax wint van FC Emmen en daarmee het kampioenschap veilig gaat stellen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account