Ajax – FC Groningen

Voorbeschouwing Ajax – FC Groningen (07-03-2021)

Even leek het mis te gaan voor Ajax. In de titelstrijd met directe concurrent PSV leek het te verliezen tot Dusan Tadic in de laatste minuut een strafschop mocht nemen.

Hij faalde, ondanks de kinderachtige afleidingspogingen van Dumfries en consorten, niet en zorgde zo voor een verdeling van de punten. Daarna gedroeg hij zich, evenals zijn tegenstander, als een kinderachtige idioot door telkens maar de confrontatie met Dumfries op te zoeken tot na de wedstrijd aan toe.

Dat is niet Ajax-waardig en als ervaren speler zou je beter moeten weten. Dat vervolgens volwassen mensen naar het PSV-stadion gaan om Tadic te bekogelen met spullen… Tsja, het zal je vader zijn…

Bij FC Groningen was men blij met de overwinning (1-0) op Fortuna Sittard, maar is het gesprek van de dag natuurlijk vooral het al dan niet verlengen van het contract van Arjen Robben. De ooit zo talentvolle Bedummer die de wereld veroverde met onnavolgbare dribbels begint een beetje het symbool van een triest verhaal te worden.

Natuurlijk had iedereen hem graag zien schitteren in de eredivisie, maar blessureleed besliste anders. De vraag is nu of hij het weer gaat proberen en of FC Groningen nog met de publiekstrekker een tournee door het land gaat organiseren.

Ajax is tegen FC Groningen de uitgesproken favoriet en blijft titelkandidaat nummer 1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account