Ajax – FC Twente

Voorbeschouwing Ajax – FC Twente (05-12-2020)

Bij Ajax was de teleurstelling voelbaar. Tegen FC Liverpool waren de Amsterdammers echt niet slechter. Sterker: bij vlagen was Ajax zelfs beter. Een even opmerkelijke als zeldzame fout van doelman Onana zorgde toch voor een nederlaag.

Misschien dat die teleurstelling nog doorwerkt in het elftal van Ten Hag. Anders is tegenstander FC Twente bij voorbaat kansloos als het op bezoek gaat in de Johan Cruijff Arena.

Niet dat FC Twente het zo slecht doet. Helemaal niet, maar het elftal van Erik ten Hag (die in het verleden veelvuldig voor Twente speelde) is in de eredivisie momenteel oppermachtig. Grote overwinningen zijn geen uitzondering. Niet voor niets is Ajax de koploper, terwijl we FC Twente op een knappe vijfde plek terug vinden.

Iedereen kent het verhaal van Twente inmiddels. Ron Jans presteert boven verwachting met zijn elftal. Dat is leuk voor hem, maar ook een compliment waard. 52 keer eerder ging FC Twente op bezoek bij Ajax. Slechts drie keer werden de punten meegenomen naar Enschede. 41 keer, waaronder in de laatste zes onderlinge ontmoetingen, wonnen de Amsterdammers.

Hoe knap de prestaties van Twente ook zijn: Ajax is ook komend weekend natuurlijk favoriet. Wij voorspellen dat de Amsterdammers winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account