Ajax – FC Utrecht

Voorbeschouwing Ajax – FC Utrecht (07-02-2021)

De grote winnaar van de maand januari komt uit Amsterdam en heet Ajax. Het elftal van Erik ten Hag nam in de eerste maand van het jaar 2021 een voorsprong van zeven punten op de concurrentie.

Soms ging dat vlekkeloos en soms wat moeizaam, maar aan het einde van de rit telt alleen de ranglijst. De kritiek op trainer Erik ten Hag is dan ook onterecht. Ajax is gewoonweg de sterkste ploeg van Nederland en bijna wekelijks leidt de trainer als een wijze uit het Oosten zijn ploeg naar de overwinning.

Ook bij FC Utrecht zit een wijze uit het Oosten op de bank. Sterker nog: Ten Hag en René Hake kunnen prima met elkaar opschieten. Hake lijkt er wonderwel in te zijn geslaagd de rotzooi die voorganger John van den Brom achterliet, voor hij naar België vluchtte, op te ruimen. FC Utrecht speelde sterk en agressief tegen AZ.

Er werd met 1-0 gewonnen dankzij een schitterende goal van Sander van de Streek, maar enkele dagen later was het weer zwak en lamlendig tegen PEC Zwolle (3-3). Maar FC Utrecht kijkt ook terug op een goede januarimaand en doet weer volop mee na een zeer stroeve start.

Met name in Utrecht wordt de wedstrijd tegen Ajax als zeer belangrijk ervaren. In het verleden kon FC Utrecht met passie en strijd ver komen en punten tegen Ajax pakken.

Met deze selectie zien we dat niet gebeuren, en dus denken wij dat Ajax wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account