Ajax – Feyenoord

Voorbeschouwing Ajax – Feyenoord (17-01-2021)

Eindelijk! Een echte klassieker! Vroeger betekende dat een uitverkocht Olympisch Stadion in Amsterdam, strijd en dagenlang napraten.Tegenwoordig is dat een beetje anders, maar de spanning zal er niet minder om zijn.

Deze Ajax – Feyenoord zal er eentje zijn waarbij vooral de spitsen in de schijnwerpers staan. Bij Ajax is dat Sebastien Haller, de duurste aankoop van de eredivisie. Hij scoorde tegen Twente en moet Ajax het laatste zetje tot de landstitel geven met zijn doelpunten.

Bij FC Twente dacht de thuisploeg van Ron Jans al aan een stuntje, maar dat was buiten Huntelaar gerekend. Hij viel in en nam hoogstpersoonlijk de twee winnend goals voor zijn rekening. Daardoor ligt Ajax uitstekend op koers op weg naar het kampioenschap.

Bij Feyenoord zullen de ambities iets ander liggen. Natuurlijk willen de Rotterdammers graag kampioen worden, maar stiekem weten ze ook wel dat het lastig is om de strijd met Ajax echt aan te gaan. Maar we moeten ook toegeven dat de Rotterdammers de Amsterdamse rivalen dicht genaderd zijn.

Ook bij Feyenoord is er speciale aandacht voor een spits. Daar is Pratto de man waar alle hoop op gevestigd is. Voorlopig heeft hij nog niet gescoord voor Feyenoord, dat dankzij een goal van Luis Sinisterra wel gewoon won van PEC Zwolle.

Ajax – Feyenoord is altijd een wedstrijd op zich. Vooraf kun je van alles verwachten, maar een snelle gebeurtenis (rode kaart, doelpunt) kan alles overhoop gooien. Toch wagen wij de gok: Ajax wint de klassieker.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account