Ajax – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle (12-12-2020)

Ajax heeft van FC Twente vrij onverwacht een tik op de neus gehad. Waar het er even op leek dat Ajax elke tegenstander in de eredivisie probleemloos aan de kant kon zetten, was Twente met 1-2 te sterk in de Johan Cruijff Arena.

Dat is een verdienste van FC Twente dat slim gebruik maakte van de lange bal en de snelheid van de aanvallers en het zo Ajax moeilijk maakte. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Ajax ook wel veel ruimte weg aan het geven was.

Op het moment van schrijven is Ajax zich aan het opmaken voor de doordeweekse Europese ontmoeting met Atalanta. Dat kan uitdraaien op een slijtageslag voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. En dat zou dan weer een voordeel zijn voor de volgende tegenstander in de eigen eredivisie.

Die tegenstander heet PEC Zwolle. PEC won afgelopen weekend vrij verrassend van Vitesse, waardoor Ajax nog altijd koploper is. Zwolle staat op de elfde plaats in de eredivisie en kent een vrij kleurloos seizoen. Er wordt eens gewonnen, er wordt een verloren en tussendoor lekker trainen. Veel interessants gebeurd er niet in Zwolle op voetbalgebied.

Ajax is natuurlijk de grote favoriet. En als de Amsterdammers een beetje uitgerust zijn, wordt ook PEC Zwolle in de eigen Arena aan de zegekar gebonden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account