Ajax – RKC Waalwijk

Voorbeschouwing Ajax – RKC Waalwijk (20-09-2020)

Ajax won de eerste competitiewedstrijd van Sparta Rotterdam. Dat viel wel te verwachten, maar het ging verdomd moeizaam. Natuurlijk hadden de Amsterdammers pech met de makkelijk gegeven rode kaart aan Tagliafico, maar gezien de verhoudingen en de bankrekening had Ajax meer swingend mogen spelen.

Dat is natuurlijk ook een compliment aan Sparta. Opvallend was het spel van Antony de het niet slecht zou doen in een circus. Wat ons betreft mag hij iets meer rendement behalen. Het moge duidelijk zijn: Ajax wil kampioen worden. Dat is een logisch uitgangspunt. En dan moeten mindere wedstrijden ook gewonnen worden.

Op papier heeft Ajax ook komend weekend een minder goede tegenstander. Met RKC Waalwijk komt er een ploeg op bezoek die misschien wel dankzij de coronamaatregelen nog in de eredivisie speelt. Immers: toen de competitie afgelopen maart werd stilgelegd stonden de Waalwijkers roemloos onderaan en was er weinig uitzicht op betere tijden. En dat is jammer: RKC is een leuke club met een leuke trainer (met een verleden bij Ajax) in de persoon van Fred Grim.

Maar of RKC het de Amsterdammer moeilijk gaat kunnen maken wagen wij te betwijfelen.

Sterker nog: wij denken dat Ajax gewoon doet wat het moet doen. En dat is winnen in de eigen Johan Cruijff Arena.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account