Ajax – Sparta Rotterdam

Voorbeschouwing Ajax – Sparta Rotterdam (21-02-2021)

Ajax speelde afgelopen zaterdag in Almelo de traditioneel lastige wedstrijd tegen Heracles. Maar Ajax weet ook de mindere wedstrijden te winnen en dat is knap als je bedenkt wat er in Amsterdam allemaal is gebeurd.

Daar te veel over doorgaan is zinloos. Maarten Stekelenburg is een prima vervanger voor André Onana en in de eredivisie kan Erik ten Hag gewoon beschikken over Sebastien Haller. Dus in eigen land is er niks aan de hand.

Ajax moet gewoon blijven winnen, dan komt die kampioensschaal steeds een beetje dichterbij. Zeker als concurrent PSV punten blijft morsen.

Komend weekend ontvangt Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena het Rotterdamse Sparta. Die ploeg, getraind door Henk Fraser, staat op een nette twaalfde plek en kent een rustig seizoen. Er zijn geen zorgen om degradatie, maar ook geen echte kansen op Play-Offs om Europees voetbal.

Sparta doet zijn ding en pakt zo nu en dan wat punten. Dat gaat prima, rustig en keurig uitgebalanceerd: houden zo!

Natuurlijk weet iedereen dat Ajax de grote favoriet is als Sparta op bezoek komt. Misschien droomt een enkeling in de wijk Spangen van een stuntje, maar met een realistisch wereldbeeld moet je toegeven dat de punten waarschijnlijk in de hoofdstad blijven.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account