Ajax – VVV-Venlo

Voorbeschouwing Ajax – VVV-Venlo (13-05-2021)

Landskampioen Ajax ontvangt donderdagmiddag, op Hemelvaartsdag, in de eigen Johan Cruijff Arena VVV-Venlo. Eerder dit seizoen wist Ajax de Limburgers compleet te overklassen.

Werkelijk alle hoeken van De Koel kreeg de thuisclub te zien, alsof het elftal een rondleiding kreeg in eigen stadion. Het bleek de voorbode voor het kampioenschap voor de Amsterdammers die in eigen land weinig tegenslagen kenden.

Afgelopen zondag nog werd Feyenoord vrij eenvoudig aan de kant gezet en nu is de algemene verwachting dat het elftal van trainer Erik ten Hag haar sportieve plicht gaat doen en de rest van de wedstrijden gaat winnen.

Daar zullen ze in Venlo anders over denken. VVV kan nog elk punt in de strijd tegen degradatie gebruiken en hoopt op een mindere dag van een minder gemotiveerd Ajax dat immers al uitgespeeld is.

Het leuke aan VVV is dat het weliswaar in de problemen is belandt, maar wel over topscorer Giakoumakis bezit. Werkelijk elke bal die de Griekse aanvaller aanraakte veranderde in een doelpunt. In het noorden van Limburg is de aanvaller een waar fenomeen die nooit meer vergeten zal worden.

Het is voor VVV te hopen dat het een puntje kan afsnoepen van het sterke Ajax, maar verwachten een overwinning voor de Amsterdammers.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account