Ajax – Willem II

Voorbeschouwing Ajax – Willem II (28-01-2021)

Onverwacht had Ajax het lastig tegen Fortuna Sittard zondagmiddag. Het was koud in Limburg en van het spel werd niemand warmer. Voor de 0-1 had Ajax een ongelukkig moment van Polter nodig.

Via zijn schouder kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Kort na rust werd het 1-1 door één van de fraaie aanvallen van Fortuna die middag. Maar uiteindelijk was het recordaankoop Sebastién Haller die de winnende goal maakte. Ajax speelde dus niet groots, maar won wel. Als je dat blijft doen, word je kampioen.

Wie dit seizoen sowieso geen kampioen zal worden, is Willem II. De ploeg van de inmiddels ontslagen trainer Adrie Koster staat op een teleurstellende 17e plaats en verloor afgelopen weekend ook nog eens van PEC Zwolle, ook geen hoogvlieger trouwens.

De Tilburgers begonnen dit seizoen met Europees voetbal, maar strijden nu tegen de nacompetitie. Het kan verkeren. De vraag is of Willem II wel een selectie heeft die weet hoe je moet vechten. Degradatiestrijd heeft meer nodig dan voetbal alleen. Die mentaliteit moet Willen II proberen op te brengen.

Tegen Ajax zal Willem II puur op kwaliteit worden afgetroefd. Logisch. Maar als de Brabanders de mouwen opstropen en de ruimtes tussen de linies klein kunnen houden, zit er misschien een stuntje in.

Wij voorspellen overigens ‘gewoon’ drie punten voor Ajax.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account