AZ – ADO Den Haag

Voorbeschouwing AZ – ADO Den Haag (16-01-2021)

Bij AZ was Teun Koopmeiners afgelopen woensdag de grote man tegen PSV. De aanvoerder is natuurlijk altijd belangrijk voor zijn ploeg, maar met twee doelpunten benadrukte hij dat. Koopmeiners is zo’n speler die gemakkelijk een niveautje hoger kan spelen.

Met name zijn tweede goal was van bijzondere kwaliteit en geluk. Een nonchalant ogende hakbal ging met een fraaie boog in het Eindhovense doel. AZ staat op de vijfde plaats en is op jacht naar meer. De vraag is of dat haalbaar is, maar wie de Alkmaarse talentenmachine bekijkt, ziet dat de meeste haperingen bijna verholpen zijn.

ADO Den Haag leek lange tijd degradatiekandidaat nummer 1, maar een aantal injecties hielden de ploeg in leven. Er is in Den Haag uitstekend geïnvesteerd in ervaren spelers die de ploeg verder helpen.

Helaas was dat tegen VVV nog niet genoeg voor de overwinning, maar de vooruitzichten zjin goed voor Ruud Brood en zijn spelersgroep. ADO moet tenslotte van die nare zestiende plek af, en met een beetje geluk gaat dat lukken.

Een goed resultaat tegen AZ is dus welkom voor de Haagse formatie, al zien we dat somber in: AZ heeft simpelweg te veel kwaliteit en dus voorspellen wij drie punten voor de ploeg uit Alkmaar.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account