AZ – Ajax

Voorbeschouwing AZ – Ajax (31-01-2021)

Hoewel AZ afgelopen zondag nog een knappe overwinning op Feyenoord wist te behalen, speelde het niet zo vloeiend tegen FC Utrecht. In het eigen AFAS stadion ging het vrij armoedig onderuit tegen een ploeg die gretiger, feller en meer gepassioneerd was.

Het werd uiteindelijk 0-1 door een wonderschone goal van Sander van de Streek, maar AZ had duidelijk een offday. Aanvoerder Koopmeiners, altijd een voorbeeld voor veel spelers, had er terecht de pest in na het laatste fluitsignaal. Want als AZ in goeden doen is, kan het van iedereen winnen.

En dus ook van Ajax. De Amsterdammers speelden donderdagavond tegen Willem II. Echt gemakkelijk ging dat niet. Pas in de slotfase trok het elftal van Erik ten Hag de stand naar zich toe. Het stond lang gelijk.

Nadat Klaassen op fraaie wijze de score had geopend, maakte Pavlidis tien minuten later de gelijkmaker. Uiteindelijk waren het de invallers Brobbey en Tadic die de overwinning veilig stelden.

Tegen een getergd AZ zal Ajax uit een ander vaatje moeten tappen. Zeker nu Boadu steeds beter in zijn ouder vorm komt. De Alkmaarders hebben veel meer kwaliteit dan Willem II.

Toch denken wij dat Ajax wint bij AZ en de titelrace zal voortzetten.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account