AZ – FC Groningen

Voorbeschouwing AZ – FC Groningen (06-12-2020)

Bij AZ lijkt men de weg omhoog gevonden te hebben. De Alkmaarders gaven aan het begin van het seizoen nog wel eens een zekere overwinning uit handen in de slotfase, maar het lijkt er op dat dat verleden tijd is. De laatste vier wedstrijden werden gewonnen.

AZ is overigens nog ongeslagen in de eredivisie dit seizoen. Myron Boadu komt steeds beter terug in zijn oude topvorm. En als dat eenmaal gaat lopen, is AZ niet te stuiten.

Bij FC Groningen stond het tweede deel van 2020 vooral in het teken van één man: Arjen Robben. Maar eerlijk is eerlijk: de oud-international heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken. Wie hier het meeste van baalt is waarschijnlijk Robben zelf.

Hij had wellicht een terugkeer zoals Dirk Kuijt die had bij Feyenoord voor ogen, maar waar Kuijt nog oersterk en superfit was, is de blessuregevoelige Robben dat niet. Dat is geen verwijt, maar wel jammer voor iedereen die van voetbal houdt.

AZ en FC Groningen stonden 31 keer eerder tegenover elkaar in Alkmaar. Daarvan won AZ zestien keer. Vier keer won Groningen. Op basis van die statistieken en beide selecties is AZ favoriet en voorspellen wij een overwinning voor de thuisploeg.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account