AZ – FC Utrecht

Voorbeschouwing AZ – FC Utrecht (27-01-2021)

AZ en Feyenoord speelden misschien wel de meest vermakelijke wedstrijd van speelronde 18. De Alkmaarders wonnen in De Kuip met 2-3 en lieten zien over kwaliteit te beschikken. Boadu schoot weer met scherp, dat moet een opluchting zijn.

AZ domineerde bij vlagen de wedstrijd en speelde fris en aanvallend. Teun Koopmeiners bewees zijn waarde nog maar eens en kan zomaar een vaste waarde voor oranje op het EK worden, als dat tenminste doorgaat.

Deze week ontvangt AZ het geplaagde FC Utrecht. De ploeg van René Hake speelde een waardeloze wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, maar won wel. Otmane Boussaid schoot in de slotfase na een knappe beweging hard in de kruising.

De opgeluchte reacties in de Galgenwaard waren veelzeggend. Bij Utreg was het maandenlang slecht. De ploeg liet blijken structureel ziek, zwak en misselijk te zijn. Niemand gaf thuis.

Na twee overwinningen (tegen Heracles en Sparta) is ineens het linkerrijtje weer een plek voor de Utrechters. En daar horen ze natuurlijk ook. De Top 3 aanvallend is niet meer haalbaar dit seizoen, maar FC Utrecht moet natuurlijk wel meedoen in de strijd om Europees voetbal.

Een overwinning in Alkmaar is dus welkom, maar zal niemand in Utrecht verwachten. Wij ook niet. Daarom noteren we AZ als winnaar.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account