AZ – Feyenoord

Voorbeschouwing AZ – Feyenoord (28-02-2021)

Zaterdagavond won AZ zonder grote problemen van VVV in Venlo. De Alkmaarders wonnen vorige maand ook van Feyenoord. Dat was in een uiterst vermakelijke wedstrijd in De Kuip.

Des te meer reden om met plezier vooruit te kijken op AZ - Feyenoord. Bij AZ gaat het steeds beter lopen en keert langzaamaan de vorm van spelers als Stengs en Boadu terug. Daarom lijkt AZ dus sterker dan een maand geleden.

Feyenoord verloor dus onlangs van AZ en is dus gewaarschuwd. Hoewel de Rotterdammers niet echt in topvorm zijn. Tegen Twente stond het als snel op 2-0 achterstand en moest het in de achtervolging. Dat lukte: 2-2. Een paar dagen eerder mislukte het laatste seizoen van trainer Dick Advocaat toen Feyenoord werd uitgeschakeld in de beker door Heerenveen.

Door de beker kan dus een streep. Kampioen worden lukt ook niet meer. Kortom: missie mislukt. Feyenoord moet dan maar zo hoog mogelijk eindigen. Plek 3 is nog haalbaar, maar wel lastig bereikbaar.

AZ is licht favoriet tegen de club uit Rotterdam die een ietwat labiele indruk maakt. Met Steven Berghuis als aanvoerder mis je toch enig karakter en leiderschap in je elftal en dat breekt Feyenoord nu op.

AZ heeft dat karakter en leiderschap wel met Teun Koopmeiners en is dus licht favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account