AZ – PSV

Voorbeschouwing AZ – PSV (21-03-2021)

AZ won afgelopen zaterdag zonder problemen van FC Twente. 4-1 werd het in een wat vreemde wedstrijd waarin het eigen doelpunten leek te regenen.

Maar er werd ook een AZ-goal gemaakt door Myron Boadu die meer en meer terug in vorm lijkt te komen. Een fitte Boadu zouden wij altijd meenemen naar het Europees Kampioenschap van komende zomer.

Bij AZ is het de laatste tijd vaak wat onrustig, maar dat gaat eigenlijk altijd over zaken buiten het veld. Op voetballend gebied gaat het uitstekend. AZ staat op de derde plaats en kan daar ook eindigen. Dat zou niet eens heel gek zijn.

PSV is de huidige nummer twee van de eredivisie en het lijkt er op dat de Eindhovenaren daarmee genoeg moeten nemen. Trainer Schmidt heeft de hoge verwachtingen niet waar kunnen maken. Geen enkel moment heeft PSV echt meegedaan om de titelstrijd.

Daarvoor is de selectie simpelweg niet sterk genoeg. Het ontbreekt aan echte leiders en goede voetballers. Als je als topclub het probleem met Mo Ihattaren niet goed kunt managen is er iets mis.

Niet al te lang geleden won AZ al van PSV in het Philips Stadion. Wij denken dat de Alkmaarders dat kunstje in Alkmaar gaan herhalen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account