AZ – Vitesse

Voorbeschouwing AZ – Vitesse (23-12-2020)

AZ heeft zondagavond een klinkende 5-3 overwinning geboekt op Willem II. Daar zag het lange tijd niet naar uit: na 37 minuten stonden de Tilburgers nog met 0-2 voor in Alkmaar, maar die achterstand werd op overtuigende wijze omgebogen in een overwinning door de ploeg van trainer Pascal Jansen.

Daarmee lijkt AZ alle zorgen van de afgelopen weken van zich afgespeeld te hebben en kan de ploeg zich richten op de tweede seizoenshelft. Maar eerst is er nog het midweekse toetje tegen Vitesse.

Het duurde maar liefst 26 wedstrijden maar Vitesse zette zondagmiddag een punt achter de sterke reeks van Feyenoord. Oussama Darfalou was de matchwinnaar namens de Arnhemmers. Wie naar beide ploegen kijkt, zal niet heel verbaasd zijn geweest over deze uitslag. Vitesse is niet voor niets bezig aan een ijzersterk seizoen.

Wekelijks blinken de Arnhemmers uit en laten leuke dingen zien. De ploeg uit Arnhem staat momenteel op de derde plaats in de eredivisie en dat is volkomen terecht.

AZ krijgt dus nog een flinke kluif aan de één na laatste wedstrijd van het vervelende jaar 2020 (De club uit Alkmaar speelt tussen kerst en oud & nieuw nog een inhaalduel tegen Utrecht).

Hoewel AZ in een goede flow zit, schatten wij de kans op drie punten voor Vitesse hoger in.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account