AZ – Willem II

Voorbeschouwing AZ – Willem II (20-12-2020)

Wat een week voor AZ. Eerst het, toch onverwachte, ontslag van Arne Slot die naar Feyenoord ging, daarna uitschakeling in Europa op een pijnlijke manier en dan ook nog verliezen van FC Groningen. Dat moest snel anders.

En dus was in Alkmaar iedereen extra blij met de overwinning op FC Twente afgelopen speelronde. Hierdoor houdt AZ directe aansluiting met de subtop. Komend weekend wacht er weer een wedstrijd. Dan komt Willem II op bezoek. Dat mag geen probleem opleveren.

Want Willem II is misschien wel de meest teleurstellende ploeg van de eredivisie. De Tilburgers staan op een lage zestiende plaats nadat vorig seizoen Europees voetbal werd gehaald. Nou ja, daar moest wel wat KNVB-hulp aan te pas komen.

Desalniettemin lijkt het er op dat Willem II vorig jaar boven zijn stand heeft geleefd. In Tilburg lijkt niks meer te lukken, behalve het hard zetten van de geluidsinstallatie. Tegen Sparta stond de ploeg met 0-3 achter, maar bij de eretreffer klonk er gejuich alsof net het landskampioenschap was behaald. Al met al moet het beter als Willem II niet in de problemen wil komen.

En dan is het geen leuk vooruitzicht om tegen een getergd AZ te moeten voetballen in Alkmaar. Wij denken dat Willem II kansloos is en AZ wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account