FC Emmen – Ajax

Voorbeschouwing FC Emmen – Ajax (28-11-2020)

FC Emmen had tegen AZ wel heel veel pech. De Franse debutant Lucas Bernadou kreeg een zeer onterechte rode kaart en moest toezien hoe zijn collega’s met tien man verder moesten. Ook zag Emmen een treffer wegens buitenspel (terecht) afgekeurd worden.

Het zat niet mee voor de nummer 17 van de eredivisie dat weet dat de koploper komende speelronde op bezoek komt. Die koploper heet Ajax en had zondagmiddag geen problemen met Heracles Almelo.

In de met 5-0 gewonnen wedstrijd zag het wel hoe Mazraoui, Tadic en Klaassen met blessures uitvielen. Maar de selectie van Erik ten Hag heeft genoeg kwaliteit om ook zonder deze spelers een goed resultaat neer te zetten tegen zwakkere ploegen in de Nederlandse competitie.

Overigens zijn dit wel leuke potjes voor de aanvallers van de Amsterdammers. Zij krijgen vaak de ruimte om een snelle voorsprong te pakken en dan lekker te gaan zoeken naar doelpunten. Niet dat dat echt nodig is, het doelsaldo is al belachelijk voordelig voor Ajax.

En dus zullen niet veel mensen verwachten dat FC Emmen aan De Oude Meerdijk wint van Ajax. Ook wij doen dat niet. Wij gaan uit van een ruime zege van Ajax op FC Emmen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account