FC Emmen – FC Groningen

Voorbeschouwing FC Emmen – FC Groningen (09-05-2021)

FC Emmen mocht zondagmiddag een rolletje spelen tijdens het kampioensfeest van Ajax, maar had natuurlijk niet de macht of de illusie om het feestje te verstoren.

Dat is geen schande: Ajax is dit seizoen voor bijna niemand bij te houden. En dus verloor FC Emmen. Dat is vast ingecalculeerd. Tegen FC Groningen zal dat anders liggen. Dan zal Dick Lukkien mogelijkheden zien om punten te pakken in die degradatiestrijd waarin FC Emmen momenteel verwikkeld is en waarin het eigenlijk best heel aardig gaat.

FC Groningen heeft hele andere belangen. Het elftal van trainer Buijs staat op de zevende plaats en is zo goed als zeker van het behalen van de play-offs. In die ambitie maakte FC Groningen afgelopen weekend een kleine misstap door te verliezen van Sparta (dat ook mee wil doen aan de play-offs).

FC Groningen haalde aan het begin van dit seizoen niemand minder dan Arjen Robben bij de selectie maar heeft eigenlijk nauwelijks over hem kunnen beschikken. Als je dat bedenkt is de prestatie van Groningen nog knapper.

Maar goed: gaan de punten naar het leuk voetballende en tegen degradatie strijdende FC Emmen of gaat Groningen er in de strijd om Europees voetbal mee aan de haal?

Wij houden het op een vermakelijk gelijkspel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account