FC Emmen – Heracles Almelo

Voorbeschouwing FC Emmen – Heracles Almelo (25-04-2021)

FC Emmen blijft maar winnen in de eredivisie. De ploeg die niet lang geleden werd gezien als de gedoodverfde degradatiekandidaat won voor de tweede achtereenvolgende keer en is nu al zeven wedstrijden ongeslagen.

Dat is goed nieuws voor de Drentenaren in de spannende degradatiestrijd, waarin FC Emmen duidelijk het beste in vorm is. Met een beetje geluk komt FC Emmen niet echt in de problemen. Dat zou knap zijn. Komend weekend ontvang FC Emmen de Twentse middenmoter Heracles Almelo.

Het moge duidelijk zijn: Heracles is gewaarschuwd. De Almelose ploeg wil zich graag plaatsen voor de play-offs, maar dan moet er wel gewonnen worden. Anders wordt het lastig.

Winnen lukte afgelopen weekend probleemloos toen Willem II op bezoek kwam. De Tilburgers waren ongetwijfeld met goede bedoelingen naar Almelo afgereisd, maar daar was weinig van te zien zaterdagavond. De thuisploeg hoefde geen hoog niveau te halen om de Brabanders eenvoudig van zich af te schudden: 4-0.

Zo eenvoudig zal het in Emmen niet gaan, gezien de vorm waarin het elftal van Dick Lukkien momenteel steekt. Op papier heeft Heracles natuurlijk de sterkste ploeg, maar in Emmen heeft men een uitstekende mentaliteit.

Wij voorspellen dan ook een boeiende wedstrijd die uiteindelijk in een gelijkspel zal eindigen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account