FC Emmen – PSV

Voorbeschouwing FC Emmen – PSV (26-01-2021)

Emmen hield een punt over aan de ontmoeting met ADO Den Haag. 0-0 werd het. Daar schieten beide ploegen natuurlijk nauwelijks iets mee op in de strijd om van uit de onderste regionen te komen.

Inmiddels rijst her en der in het land de vraag of het in Emmen niet tijd wordt voor een nieuwe trainer, maar Dick Lukkien lijkt vast in het zadel te zitten. Waarom ook niet? De man die FC Emmen voor het eerst liet promoveren naar de eredivisie is in Drenthe voor altijd een held en zal niet snel van zijn voetstuk vallen. Dick zit dus voorlopig nog goed.

Ook geen twijfel is er over het aanblijven van Roger Schmidt als trainer van PSV. Hoewel half Nederland het gedrag van deze wijsneus zat begint te worden, is er in het Philips Stadion geen enkele twijfel over zijn functioneren.

Op zich is dat logisch. De prestaties op het veld zijn goed. Afgelopen weekend werd er met 2-0 gewonnen van RKC Waalwijk en de Eindhovenaren staan slechts vier punten achter koploper Ajax. Geen enkele reden om iets te veranderen dus.

In Emmen zal PSV ook als favoriet het veld betreden. Voorgaande jaren kon Emmen nog wel eens onderschat worden door grote ploegen, maar op dit moment is daar geen sprake van.

Daarvoor komt Emmen kwaliteit tekort. PSV wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account