FC Emmen – sc Heerenveen

Voorbeschouwing FC Emmen – SC Heerenveen (13-05-2021)

We kunnen stellen dat FC Emmen voor sc Heerenveen een echte angstgegner is. Dat is zonder overdrijving, want Heerenveen wist nog nooit in Emmen te winnen van de plaatselijke FC in competitieverband.

De wedstrijd werd twee keer eerder gespeeld en allebei de keren won Emmen met 2-0. Emmen is momenteel verwikkeld in een echte degradatiestrijd. Het heeft één punt meer dan nummer 17 VVV-Venlo.

De laatste twee wedstrijden gingen voor Emmen verloren, na een mooie reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag. De gunfactor heeft Emmen wel, maar of dat genoeg is om degradatie af te wenden is de grote vraag.

SC Heerenveen heeft nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de Play-Offs om Europees voetbal veilig te stellen. Dan moet het wel beter spelen dan afgelopen weekend tegen FC Utrecht. In een oersaaie gebeurtenis die het affiche wedstrijd niet verdiende werd het in het Abe Lenstra Stadion 0-0 tegen de Domstedelingen.

Dat moet dus beter. Eerder dit seizoen speelde Heerenveen in eigen huis tegen Emmen. Toen werd er met 4-0 overtuigend gewonnen en waren er rode kaarten voor Emmenaren Tibbling en Laursen.

Beide ploegen hebben nog iets om voor te strijden: de één vecht voor lijfsbehoud, de ander voor een Europese ticket. Wij denken dat het gelijkspel wordt.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account