FC Emmen – Sparta Rotterdam

Voorbeschouwing FC Emmen – Sparta Rotterdam (05-03-2021)

Geheel tegen alle verwachtingen in wist FC Emmen zaterdagmiddag in Utrecht te winnen van de plaatselijke FC. Die FC had een week eerder nog die andere degradatiekandidaat, Willem II, compleet vernederd.

Daar had FC Emmen blijkbaar goed naar gekeken. Utrecht was geen schim van het elftal van een week eerder. Emmen zette daar veel strijd en passie tegenover. Op de uiteindelijke 0-1 overwinning viel dan ook niets af te dingen.

En zo is FC Emmen plotseling een ploeg die weer meedoet in de strijd tegen degradatie. Dit is opstaan uit de dood. Emmen lijkt te zijn gereanimeerd en is bereid te vechten voor wat het waard is.

Sparta is dus gewaarschuwd. De Rotterdammers gaan komend weekend op bezoek in Drenthe met in het achterhoofd dat Emmen weer weet wat winnen is. Zelf verloor Sparta met 0-2 van Willem II. En de ploeg uit Tilburg is qua puntenaantal bijna vergelijkbaar met FC Emmen.

Kortom: Sparta kan een grote rol spelen in de strijd om degradatie zonder dat het zelf hoeft te vrezen. Op zich is dat lekker, maar de ploeg van Henk Fraser zal de punten toch graag willen binnen hengelen om snel definitief klaar te zijn.

Wij denken dat Sparta net iets sterker is, maar dat FC Emmen met veel mentaliteit kan winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account